Bugrun 2009

Nu såhär på måndagskvällen har man repat sig så pass efter helgens bravader så att man kan lämna en liten redogörelse!

Jag tänkte först åka upp på Fredagen men ett studentfirande kom i vägen för det så vi körde upp lördag morgon och slapp fredagens regn!

Det duggade lite när vi kom fram men det slutade ganska snart, Jag får passa på att tacka Denny för att han generöst lånar ut lite plats i sitt stora tält så att man slipper bli blöt (eller snarare slipper packa upp sitt egna partytält!)

På fredagskvällen ringde Magoo (eller maggot kallad) och bad mig ta med lite pallbockar och ett främre växellådsfäste för att han hade slitigt av sitt.

Vid 3, eller en stund därefter drog körningarna som alla väntat på igång, i år var det klistrat redan på Lördagen och efter ett antal repor så blev det riktigt bra grepp i banan, detta medförde att jag lyckades med ett antal hyffsat publikvänliga hjullyft!, dock körde jag inga nya rekord trots bra grepp, ny koppling och bra påställt laddtryck.

På kvällen var det först växellådsfästebyte, sen citygross följt av lite grillat och spankulerande på partycampen.

Söndagen kom och man fick en liten chans på förmiddagen att ta en titt på utställningen innan körningarna drar igång, Lite synd att man missar utställningen men vad gör det när det är Dragracing hela dagen!

På tidsträningen så lyckades jag sätta nytt personbästa, 12,93 lite bättre än innan i alla fall, lagom grepp och inte allt för vilda hjullyft.

Lite synd bara att det inte är fler bilar i Wasserküler, vi var tre stycken, jag, Den norska typ3 varianten med stöddig WB turbo och en typ1 med 350cui v8. Norrmannen körde en singelrepa i stegen och jag började bli nervös för att första gången köra riktigt stege med PRO-gran, Tekniken att rulla in i stage med bra varv och lite kopplingsslir motat med handbromsen funkade tydligen för jag tangerade förra personbästa på 12,96 och slog ut V8 bubblan i första omgången.

I finalen så stod jag mot norrmannen som körde ca en sekund snabbare än mig, men allt kan ju hända så jag gjorde vad jag kunde, trots ett ordenligt hjullyft så rullade jag i mål på 13,04s dock körde norrmannen en felfri repa och jag fick nöja mig med Runner up!

Allt som allt var det om än en lite kall KANONHELG! Tack att som varje år gör bugrun till årets höjdpunkt, funkisar som deltagare!